LeefstijlMedemblik

   

 Welkom bij LeefstijlMedemblik

De relatie tussen leefstijl en gezondheid wordt steeds duidelijker. Zeker een derde van de ziektegevallen wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. Het is goed om hier aandacht voor te hebben vóórdat er gezondheidsproblemen komen. 
Zo is inmiddels ook gebleken dat overgewicht de risisico's op complicaties en een ernstiger beloop bij Corona/Covid-19 vergroot. 

LeefstijlMedemblik richt zich de ondersteuning op die onderdelen van uw leefstijl die u in de hand heeft; 
dat zijn er toch meer dan u misschien denkt. 
Ik adviseer op het gebied van afvallen, voeding, bewegen, stress, ontspanning en wat u nog meer nodig hebt voor het bereiken van uw optimale leefstijl. 
U voelt zich fitter en energieker. 

Tarieven en vergoeding  
De meeste verzekeraars hebben leefstijladvies (waaronder gewichtsadviezen, voedingsadviezen) opgenomen in de aanvullende verzekering. U kunt hier zelf opzoeken wat de vergoeding van uw zorgverzekeraar is. 

Het eerste consult is gratis indien u besluit verder te gaan (anders € 30,-).  
Overige tarieven: Intake (een uur) € 50,-; vervolgconsulten (een half uur) € 30,- 

 

Over  mij 
Mijn naam is Ida Wenker- van der Werf en ik heb, na jarenlang als financieel en operationeel manager o.a. binnen de zorg te hebben gewerkt, besloten mij verder te gaan verdiepen in leefstijl en gezondheid.
De relatie tussen leefstijl en gezondheid heeft altijd al mijn interesse gehad en bovendien vind ik dat er veel meer aandacht moet komen voor de bestrijding van belangrijke oorzaken van ziekten (preventie dus). Er kunnen daarmee veel problemen worden voorkomen. 


Ik heb naast de opleiding tot gewichtsconsulent inmiddels verschillende andere verdiepende opleidingen gevolgd op het gebied van voeding en gezondheid waaronder: 
* Medische Basiskennis (Stichting Hoger Onderwijs Nederland)
* Food Risks (Wageningen University&Research Nutrition and Health)
* The human microbiom (Wageningen University&Research Nutrition and Health)

Ik hou mij ook op de hoogte door het zoveel mogelijk volgen van wetenschappelijke publicaties en gecertificeerde seminars/webinars zoals bijvoorbeeld zeer recentelijk Darmgezondheid (Science for Health) en Obesitas en Covid-19 (Obesitas Platform). 


Nieuws per 1 juli 2020:
Interaction between microbiota and immunity in health and desease  
Obesity and Covid-19


Zie het  contactformulier voor ervaringen van clienten.