LeefstijlMedemblik

 

Welkom bij LeefstijlMedemblik

De relatie tussen leefstijl en gezondheid wordt steeds duidelijker. Inmiddels neemt men aan dat zeker een derde van de ziektegevallen veroorzaakt wordt door een ongezonde leefstijl. Ongezonde leefstijlfactoren kennen we allemaal: roken, drinken (alcohol), overgewicht, ongezond eten, te weinig bewegen, stress. Deze factoren kunnen belangrijke ziekmakers zijn en het is dan ook goed om hier aandacht voor te hebben vóórdat er gezondheidsproblemen komen.

LeefstijlMedemblik richt zich de ondersteuning op die onderdelen van uw leefstijl die u in de hand heeft; dat zijn er toch meer dan u misschien denkt. 
Ik adviseer op het gebied van afvallen, voeding, bewegen, stress, ontspanning en wat u nog meer nodig hebt voor het bereiken van uw optimale leefstijl. 
U voelt zich fitter en energieker. 

Tarieven en vergoeding  
De meeste verzekeraars hebben leefstijladvies (waaronder gewichtsadviezen, voedingsadviezen) opgenomen in de aanvullende verzekering.
U kunt hier zelf even opzoeken wat de vergoeding van uw zorgverzekeraar is.  

Het eerste consult is gratis, hierna kunt u besluiten of u verder gaat. 
Inrake (een uur) € 50,-
Vervolgconsulten (een half uur) € 30,- 

 

Over  mij
Mijn naam is Ida Wenker- van der Werf en ik heb, na jarenlang als financieel en operationeel manager o.a. binnen de zorg te hebben gewerkt, besloten mij verder te gaan verdiepen in leefstijl en gezondheid.
De relatie tussen leefstijl en gezondheid heeft altijd al mijn interesse gehad en bovendien vind ik dat er veel meer aandacht moet komen voor de bestrijding van belangrijke oorzaken van ziekten. 
Er kunnen daarmee veel problemen worden voorkomen.

Ik heb inmiddels verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van voeding en gezondheid (Medische Basiskennis, Gewichtsconsulent, Voedingsleer).
De wetenschap blijft zich echter ontwikkelen; ik hou mij op de hoogte door het zoveel mogelijk volgen van wetenschappelijke publicaties. 

Nieuws per 1 januari 2020: 

 

 

 

 

Klantervaringen

J: 

Jippie het is me gelukt. Ik ben dankzij Ida 8 kilo afgevallen. Het is me al met al erg meegevallen.
Ida hield ook in de gaten of ik wel genoeg gezond bezig was. 
Ik kreeg goede ondersteuning en veel tips om het vol te houden. Natuurlijk had ik ook mijn moeilijke momenten en had af en toe gewoon mijn feestjes en etentjes, moest ook af en toe een beetje leven en gewoon doen. 
En deed daarna weer mijn best om het lijnen weer op te pakken. 
Als ik het zo vol blijf houden blijf ik op mijn gewicht". 

 

R:

"Mijn gewicht wilde maar niet omlaag, terwijl ik toch heel gezond bezig was.
Tot Ida naar mijn eetpatroon ging kijken en er diverse tips over gaf.
Het was niet eens moeilijk om de veranderingen te doen en mijn gewicht ging gestaag naar beneden. Na bijna een jaar is er 10 kilo af. Het is alweer bijna een jaar verder en blijf mooi op gewicht, terwijl ik er vind ik niet heel veel moeite voor doe.

Ben er heel blij mee."